IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Култура
14:02 | 16 април 2018
Обновен: 17:08 | 17 април 2024

Галерия "Арт Маркони" представя изложба живопис на Огнян Георгиев

Експозицията „НЕОБЯТНО” се открива в петък от 18.30 часа

По материала работи: Слав Велев
Галерия "Арт Маркони" представя изложба живопис на Огнян Георгиев

Експозиция с голямото име „НЕОБЯТНО” подготвя галерия "Арт Маркони". В нея ще бъда представена живописта на Огнян Георгиев. Откриването е в петък, 19 април от 18.30 часа. „Всяка картина на Огнян Георгиев е ясно и красиво послание към нас, жителите на прекрасната ни планета Земя – разказва галеристката Ваня Маркова. Сетивата му реагират и на най-малките детайли от заобикалящата ни природа, за да предадат нейната естествена и неподправена пищност.

 

За Оги няма любими сезони – има откраднати мигове, в които подгонва каяка си срещу ветровете, яхва АТВ-то и в най-големите партини или просто стъква палатка на пустия плаж. За него е важно да е там, в пряко съприкосновение с Великия творец. В платната му липсва упрек към  оставените от недобросъвестното човешко отношение следи. Не, че не ги среща – купищата хартии, пластмаса, бутилки…Той залага на възхищението, не на чувството за вина. За него е важно да сподели, да зарази със своята еуфория. Неговите композиции са естествено подбирани, плод на дълги наблюдения, търсене и съзерцание“ – допълва Ваня Маркова.

 

Огнян Георгиев предпочита кавалетния формат и миниатюрата. В чест на ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА  той ще представи първата си голямоформатна творба – „Фичоза” 200/ 110 см.

 

Четете още: 37 000 лалета обагриха Екопарка във Варна (СНИМКИ)

Коментари

Новини Варна