IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Култура
15:25 | 13 септември 2018
Обновен: 11:17 | 17 април 2024

АниРоуз Нахабетян: Аз съм дете на света!

Варна е едно от местата, които ме накараха да почувствам, че имам нужда да изляза от всичко, което ме заобикаля в Амстердам, казва космополитният творец

По материала работи: Пламен Янков
АниРоуз Нахабетян: Аз съм дете на света!

АниРоуз Нахабетян

 

 

- АниРоуз, какво е общото между лицата от различни светове?

- Те на практика нямат нищо общо, но са толкова вълнуващи и изобщо не са скучни. Това е което ме проворика като творец. 

 

- Къде по света вие и вашето творчество се чувствате най-добре приети?

- Навсякъде. Винаги получавам топло посрещане. Но топлото и приятелско посрещане, което получих от варненци е невероятно и съм много щастлива да бъда тук.

 

- Как решихте да се занимавате с изкуство и какво ви вдъхновява за всяка нова творба?

- Биографията ми е свързана с графика и се занимавах с реклама за дълго време, но дойде момент, когато открих изящното изкуство и започнах да се занимавам с това, да скулптурирам керамика и да рисувам. В този момент се превърнах в творец за постоянно. Моите идеи се раждат от всичко, което ме заобикаля. Всяка нова среща ме вдъхновява за следваща стъпка в изкуството. Впечатлявам се от хората, които са около мен, от начина, по който ми говорят и по който достигат до мен. Това е моето вдъхновение.

 

- Как решихте да направите изложба във Варна?

- Аз съм дете на света и обичам да пътувам. Бих искала да отида навсякъде. Варна беше едно от местата, които ме накара да почувствам, че имам нужда да изляза от заобикалящото ме в Амстердам и да бъда на едно ново място. 

 

- Защо женският образ играе толкова важна роля в тази изложба?

- Защото жените могат да бъдат всичко всъщност. Могат да окажат както позитивно, така и негативно влияние в живота на много хора. В тази изложба, аз показвам лица, които са ми направили впечатление по различен начин.

 

Още за изложбата Лица от различни светове показват в ГХГ „Борис Георгиев“ във Варна

 

ПОЛИНА ПЕТРОВА

Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Коментари

Новини Варна