IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Култура
14:20 | 21 януари 2019
Обновен: 22:34 | 25 април 2024

За Бабинден „Владиславово“ се наслади на вкусни баници и погачи (СНИМКИ)

Бе представен и обредния ритуал за Бабинден.

По материала работи: manager
За Бабинден „Владиславово“ се наслади на вкусни баници и погачи (СНИМКИ)

Народно читалище „П. Р. Славейков 1928“ във „Владиславово“  проведе конкурс за най-вкусна баница и погача. Събитието се състоя на Бабин ден, защото погачата и баницата са неизменна част от обредния живот на българина, а бабата в семейството е призвана да съхрани и предаде на следващите поколения тази традиция.

 

Разбира се колкото баби, толкова и рецепти за погачи, питки и баници. Но не всяка баба е съгласна да сподели семейната си рецепта с непознати.

 

Може би това бе причината в поради която твърде малко дами се престрашиха да покажат кулинарните си умения пред журито, което беше изключително затруднено да определи победител в тази вкусна надпревара.

 

Всички участници получиха подаръци от домакините, а за доброто им настроение се погрижиха самодейците на Фолклорна група „Ружица“, Танцов клуб „Сборенка“ и Група за популярни и шлагерни песни „Морски сирени“.

 

Бе представен и обредния ритуал за Бабинден.

 

снимки и текст: МАНЯ ПЕТРОВА

Коментари

Новини Варна