IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Култура
15:29 | 31 януари 2019
Обновен: 16:27 | 26 април 2024

Варненска ученичка спечели I място на конкурс, посветен на 3 март

Айлин Белчинова Мартинова е поканена в ЕК в Брюксел, където Мария Габриел предвижда организиране на изложба на творбите на победителите

По материала работи: Ставри Таргов
Мария Габриел.

Айлин Белчинова  Мартинова, ученичка от 11 „а“ клас в ПГ по текстил и моден дизайн Варна, специалност „Организация и технология на фризьорските услуги“, спечели I място с рисунката си „Гледаме в една посока“. Нейн ментор е инж. Рени Божилова, преподавател по информационни технологии.

 

Българският еврокомисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел обяви ученически конкурс за компютърна рисунка на тема „България в Европа: минало, настояще, бъдеще“, посветен на Националния празник на страната 3 март.

 

Творбите бяха  оценявани от авторитетно жури в състав: проф. Петер Цанев – ръководител на катедра „Психология на изкуството, художествено образование и общообразователни дисциплини“ в Националната художествена академия, Силвия Кънчева – държавен експерт по информатика и информационни технологии към Дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование“ в Министерството на образованието и науката, и проф. Станислав Памукчиев – член на Управителния съвет и секретар на секция „Живопис“ на Съюза на българските художници.

 

Айлин Белчинова Мартинова е поканена в ЕК в Брюксел, където Мария Габриел предвижда организиране на изложба на творбите на победителите, броени дни преди празника като част от тържествено отбелязване на 3 март.

 

Конкурсът се реализира с подкрепата и съдействието на Министерство на образованието и науката. Целта е да се даде възможност за изява на творческите заложби на учениците, както и да провокира техния интерес свободно да интерпретират темата „България в Европа: минало, настояще, бъдеще“ според своето собствено разбиране за родината, независимо дали става дума за обект, събитие, личност, или за лични преживявания и мечти, даващи израз на връзката с България.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна