IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Култура
15:54 | 5 февруари 2019
Обновен: 18:25 | 15 април 2024

4-та сборна изложба – графика реди галерия „Ларго“

Специални участници са Велико Маринчевски, Владимир Зуев, Владимир Чукич и Калоян Илиев- Кокимото

По материала работи: Слав Велев
4-та сборна изложба – графика реди галерия „Ларго“

За четвърти път галерия „Ларго“ организира изложбата „Екслибрис Презареждане“. В настоящата експозиция, която се открива от 7-ми февруари  ще бъдат включени непоказвани творби от третото издание на Международен Екслибрис Конкурс Варна, което се проведе през август 2018 година. В изложбата ще бъдат представени също графики и екслибриси от невероятна колекционерска стойност, придобити по време на гостуването на екипа на галерията на 37-мия конгрес на FISAE в Прага през 2018-та година, които сега са част от фонда на биеналето.

 

Традиционно в тези изложби галерия Ларго кани няколко специално подбрани автори, които да бъдат представени на варненската публика с повече на брой творби. Участие в това издание на „Екслибрис Презареждане“ ще вземат четирима изключителни творци – Велико Маринчевски, Владимир Зуев (Русия) , Владимир Чукич и Калоян Илиев - Кокимото.

 

И още една изненада подготвят домакините за публиката на предстоящата изложба. През 2018-та година директорът на галерия Ларго Нели Вълчева получи специална покана през 2019-та да бъде част от журито на десетото юбилейно издание на престижния Международен екслибрис конкурс Библиотека Бодио Ломнаго, провеждащ се в едноименния италиански град. В тази връзка г-жа Вълчева получи и покана от организаторите да бъде куратор на представителна изложба на най-добрите съвременни български художници в областта на малката графика и екслибриса. С тази именно изложба ще бъдат открити десетия Международен екслибрис конкурс Библиотека Бодио Ломнаго и съпътстващата го пета Международна Колекционерска среща. Българската експозиция се организира със специалната подкрепа на Регионалното правителство на Ломбардия и Генералното Консулство на България в Милано. Това престижно за българската графика събитие ще бъде открито на 3-ти май в зала в центъра на Милано. След края й се планира показването на експозицията в различни градове в България и Италия.  Варненската публика ще може първа да види една малка част от подготвяните творби в предстоящата в галерия Ларго изложба „Екслибрис Презареждане”.

 

Изложбата във Варна може да бъде разгледана до 5 март.

 

12-та Международна графична изложба показва галерия „Папийон“

Коментари

Новини Варна