IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
12:16 | 12 февруари 2019
Обновен: 22:29 | 19 април 2024

Детска книжка издаде Варненска и Великопреславска митрополия

Рисунките са дело на десетима ученици от първи до четвърти клас

По материала работи: Слав Велев
Детска книжка издаде Варненска и Великопреславска митрополия

„Притчи за деца” е заглавието на новата детска книжка, която се издава от Варненска и Великопреславска света митрополия. Тя съдържа 13 притчи за деца от преп. Макарий Велики, преп. Амвросий Оптински и преп. Паисий Светогорец. Прекрасните примери, които са отпечатани в изданието, са завладяващо слово, което по много начини може да стопли детската душа. Целта на книжката е да насочи детския ум към Бога, към молитвата и към извършването на добри дела.

 

 Преводът от руски език и оформлението на книжката са дело на екипа на детско списание „Камбанка”. Рисунките са дело на десетима ученици от първи до четвърти клас, които се обучават в школата по рисуване на съвременната художничка и творец презвитера Тереза Зиковска. Предговора на книжката е написан от  Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Той завършва с думите: „С чувство на удовлетворение и духовна радост благославяме издаването на тази книга и благопожелаваме на нашите мили деца, по-малки ученици, а защо не и на по-големите искрено възприемане на светата Православна вяра, трудолюбие и надежда, че Бог е винаги до нас. Приятно четене!” Изданието на Варненска и Великопреславска света митрополия се разпространява безплатно.    

Археологическият музей във Варна отчита успешна година

Коментари

Новини Варна