IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Култура
12:12 | 18 февруари 2019
Обновен: 11:21 | 10 март 2024

Сборна годишна бижутерска изложба реди галерия Le Papillon

"Близо и далеч" е мотото на експозицията

По материала работи: Слав Велев
Сборна годишна бижутерска изложба реди галерия Le Papillon

9-то издание на Годишната си бижутерска сборна изложба представя варненската галерия Le Papillon. За почитатели на накитите новото издание не само продължава първоначалната концепция на проекта за ежегоден преглед на това така обичано изящно и приложно изкуство, но и надгражда с нови идеи от развитието на дизайна и ювелирния изказ в мащаб. Ценителите ще видят любими дизайнери, но и идеите на нови автори. Може да я разгледате от 21-ви февруари до 20-ти март в изложбения салон на галерията. 

 

 

„Дали близкото е далеч и далечното - близко е това, което ще определи всеки автор, надскачащ личните си граници, както и всеки зрител съзерцавал бижутата, независимо дали са близко или далече физически от него, споделят организаторите Прекрасно нещо са красивите обичаи и е чудесно, идеята ни се превърна в ритуал за събуждане на изящността в началото на годината“.

 

Целта на тази изложба е да докаже чрез благородните метали, скъпоценните и полу-скъпоценните камъни, естествените материали от природата, като дърво, рог, семена, порцелан, както и всички други съвременни материали, с които може да се изрази и материализира фантазията, преплетена с емоционалността, естетиката и фините умения на артиста, че близко е всичко, към което се стремим да усетим и далечно е това, от което искаме да се отдалечим и до което не искаме да се докосваме. Да напомни, че функцията на бижуто е не само да ни украси, да изрази нашия стил, принадлежност, вкус, но и да носи радост и удовлетворение от физическото докосване до малката изящна пластика.

 

Участниците тази година са 38-ма носители на уникални идеи и естетиката на съвременните тенденции. Наред с утвърдените дизайнери и бижутери, в това издание участие отново имат и студенти от Катедра „Метал“ към НХА – ателието за бижута с проф. Димитър Делчев и д-р Мирена Златева. Участниците са: Август Савов, Александър Пенев, Ангелина Цветкова, Богдана Топрева, Борислав Кръстев, Вараздат Айрапетян, Велислава Божинова, Виктор Павлов, Владимир Ванков, Владимир Николов, Владимир Радоев, Гергана Труканова, Грахат Арайпетян – Грант, Даниела Андреевска, Даниела Радоева, Даяна Казакова, проф. Димитър Делчев, Евгения Иванова, Евгения Илкова, Евгения Цанкова, Елена Кафеджийска, Иво Борисов, Йордан Цанков, Калина Чанкова, Мария Стоянова, Мира Джамбазка, д-р Мирена Златева, Невена Велева, Николай Сърдъмов, Осман Ибрям, Севдалина Иванова, Симеон Шомов, Снежана Нейкова, Станислав Корчев, Стефан Казаков, Теодор Хвърчилков, Явор Кондов, Яна Танковска.

Вернисажът е на 21 февруари (четвъртък) от 16:00 до 19:00 часа.

 

 

Изложба на Валентин Петров показва Градската галерия

Коментари

Новини Варна