Гийермо дел Торо открива център по анимация
Той ще бъде в родният град на мексикански режисьор - Гуадалахара
Публикувана: 11 Mar 2019 | 17:40

Режисьорът на „Формата на водата“ отдавна не крие пристрастията си към анимацията. Сега Гийермо дел Торо обяви, че ще създава международен център, специализиран в стоп моушън анимация в своя роден град Гуадалахара в Мексико. 

Анимационната индустрия в страната отбелязва значителен прогрес. Обявяването на новината за новия център, официално наречен Centro Internacional de Animación, идва в момент, когато самият Дел Торо се подготвя за своя анимационен дебют. Той ще снима стоп моушън анимация по любимата си приказка за Пинокио.
Прочутият мексикански режисьор съобщи новината по време на мастърклас на кинофестивала в Гуадалахара. Той се обърна към младите режисьори в публиката и ги призова да опитат да направят стоп моушън анимация, защото „е едно от малкото неща, които може да направите с малко пари, само с помощта на няколко приятели“.

„В Гуадалахара има истински таланти в стоп моушън анимацията“, заяви Дел Торо. Той  допълни, че сред целите на Центъра е да кани чужди продуцентски компании, които да правят тренировъчни семинари и да изградят връзки между Гуадалахара и международните кинопазари.

 

Cinefish.bg

Коментари ( 0 )