IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Култура
11:00 | 18 юни 2019
Обновен: 13:07 | 28 март 2024

Операта "Норма" с две звезди на сцената тази вечер

Спектакълът е в режисьорски прочит на Кузман Попов, диригент Маестро Кръстин Настев

По материала работи: Слав Велев
Операта "Норма" с две звезди на сцената тази вечер

Точно в  19 часа на сцената на Държавна опера - Варна тази вечер ще чуем сопраното Дария Масиеро, дебют на варненска сцена ще направи мецосопраното Либузе Санторизова вспектакъла на "Норма" от Белини. Спектакълът е в режисьорски прочит на Кузман Попов, диригент Маестро Кръстин Настев. Дария Масиеро дебютира в ролята на Норма във Варна, още през 2016 г, в Опера в Летния театър. Тя спечели овациите на публиката и в концерта "Звезди на белкантото" във Фестивален и конгресен център. Тя е един на от най-значимите съвременни италиански сопранови гласове. Партнира си на сцена с Пласидо Доминго, Хосе Карерас, Ренато Брузон и др. Участва в престижни оперни фестивали.

 

В спектакъла Дария Масиеро ще си партнира с Валерий Георгиев като Полионе, Евгений Станимиров като Оровезо и с Либузе Санторизова като Адалжиза. Либузе Санторизова прави оперния си дебют прави съвсем млада в ролята на Белинда от „Дидона и Еней“ на Пърсел (2002). Пее знаковите партии за мецосопран на оперните сцени в Рим, Москва, Йерусалим, Тимишоара, Карнеги Хол, New York Lyric Opera и др. Изнася концерти и рецитали в Париж, Франкфурт, Хановер, Мюнхен, Скопие, Бусето и др. Печели редица конкурси и награди.

 

Четете още: 212 ансамбъла от цял свят танцуват, свирят и пеят във Варна (СНИМКИ)

Коментари

Новини Варна