IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Култура
12:18 | 16 юли 2019
Обновен: 14:07 | 15 март 2024

Живопис на Антон Антонов подрежда галерия "Арт Маркони"

Изложбата „В края на деня” се открива на 18 юли

По материала работи: Слав Велев
Живопис на Антон Антонов подрежда галерия "Арт Маркони"

На пръв поглед с нищо не провокиращо заглавие е поставил художникът Антон Антонов, който ще покаже на варненци новите си творби в галерия "Арт Маркони"- „В края на деня”. Откриването е на 18 юли от 18.30 часа. „Пренася ни в атмосферата на ателието - творителницата на художествените вълшебства, разказва галеристката Ваня Маркова. Истинските цветове на творбата се усещат именно в тези следобедни или привечерни часове, когато светлината е приглушила регистъра си и меко гали платното. Ярко насоченото осветление е за лишените от своето вътрешно струене картини, то може да изтъкне, да подчертае, да смае, да впечатли, да грабне, да продаде…Истинското въздействие на творбата се проявява именно в тези тихи, моменти, събрали магията на лекото оттегляне на небесния светилник, който, като че ли изтегля от платното цялата му същност - докосваща, вълнуваща, обсебваща, затрогваща, пленяваща“.

 

За новата си изложба Антон Антонов е подбрал любимите натюрморти цветя, фигурални композиции, пейзажи и СЪСТОЯНИЯ. Състояния, е моето обобщение на няколкото акварелни и маслени творби от серията „Дъжд”, „Буря”, „Ден и нощ”, „Някъде край село”, „След дъжда”, „Утро”, „Залез”, сред които отличавам картината „Писмо до Милко”. Дълготрайното приятелство на Антон Антонов и Милко Божков е провокирало тази абстрактна творба, в която има много символика, препратки и послание на надежда. Експозицията диша с чистия, прозрачен въздух на „Крачунка”,  където е ателието на Антон, недалече от Дряново. В него ще се пренесем  „В края на деня”, за да уловим  финалните акорди на един задълбочен творчески процес.

 

Кинетична живопис и скулптура представя Галерия “Графит”

Коментари

Новини Варна