IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Култура
13:07 | 22 юли 2019
Обновен: 17:39 | 24 април 2024

Най-красивото от Белкантовото пеене ще слушаме във вторник

Спектакълът от Театър Римски терми – Варна 2019 е от 21.00 ч.

По материала работи: Слав Велев
Най-красивото от Белкантовото пеене ще слушаме във вторник

На варненската публика и предстои среща с белкатновото пеене във вторник под открито небе на сцена Римски терми. В концерта „Белкантовите гласове“ на 23 юли в Театър Римски терми Андриана Йорданова ще пее с баритона Пламен Димитров, с когото преди време изнесоха запомнящ се концерт, посветен на вашия вокален педагог Георги Койчев. „За концерта „Белкантовите гласове“ дължа благодарност на моите приятели Жанета Бенун и Пламен Димитров, които ме поканиха да участвам в проекта, споделя певицата. Радвам се, че за пръв път ще пея и с друг солист на Варненската опера, тенора Валерий Георгиев. Отсега чувствам вълнението и отговорността, които винаги изпитвам преди среща с родната българска публика. Спрях се на трима различни композитори - Росини, Белини и Верди.

 

Избрах една рядко изпълнявана творба от моя любим Росини. Това е Ария на Матилда от операта „Вилхелм Тел“, която ме впечатли още преди години, когато я чух за пръв път. Харесва ми трудният речитатив, в който се предават много различни и противоречиви чувства. Вокалната техника, която изисква големи фрази без дъх и поддържане на линията, би могла да се сравни с прочутата Ария на Норма „Casta Diva” от Белини. Тази каватина е еманация на белкантовата песен, публиката я обича и за мен ще бъде огромно удоволствие да я изпея. Завършвам с Арията на Леонора “Pace, pace mio Dio!” от „Силата на съдбата“ на Верди. Чудесен избор от любими арии, дуети и терцети са направили и моите колеги Пламен Димитров и Валерий Георгиев. В този концерт ние влагаме цялата си любов и преклонение пред най-красивото, белкантовото пеене, които искаме да предадем и на публиката, допълва Андриана Йорданова. В концерта ще чуем още Валерий Георгиев – тенор и Жанета Бенун - пиано.

 

Музиката на Владигеров и Енеску представят в петък във Варна

Коментари

Новини Варна