IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Култура
15:35 | 5 ноември 2019
Обновен: 09:20 | 26 март 2024

Живопис на Цветан Лазаров представя галерия „Ларго“

„Фрагменти от рая” се открива в сряда

По материала работи: Слав Велев
Живопис на Цветан Лазаров представя галерия „Ларго“

Галерия “Ларго” ще представи Цветан Лазаров с изложба – живопис, озаглавена „Фрагменти от Рая“ в сряда, 6 ноември  от 18.30 часа. Това е четвъртата самостоятелна изява на софийския художник във варненската галерия. Авторът е един от наградените с приза "Художник на десетилетието 2008 - 2018 на Галерия Ларго“. В настоящата изложба публиката ще види само живопис на иначе добре познатия и с каменните и бронзовите си пластики автор.

 

Настоящата експозиция е като разказ с продължение. Буквално преди седмица приключи изложбата на Цветан в София със заглавие „Ребро Адамово“. Част от творбите от нея, заедно с нови, специално рисувани за Варна, оформят новата изложба, чието заглавие е вдъхновено от доразвиване на темите, засегнати в предишната му солова изява – първообраза и продължението, еднаквостта и различието, единението и разделението, фрагментирането и съединяването, безкрайното преливане на световете.

 

Цикълът картини, които Цветан развива вече в две изложби  са творби, посветени на разсъжденията и търсенията на автора по темата за разделянето и сливането. Според художника, за да стигнем до същината на нещата, ние често разделяме, фрагментираме, разпадаме обекта на нашите търсения на съставните му части.  В изложбата „Фрагменти от Рая“ на Цветан Лазаров ще се насладим на философските екзистенциални търсения на твореца в поредица от творби, изпълнени с неземни, безплътни женски образи, с витални, експресивни натюрморти и с насечени, структурирани пейзажи.

 

Живопис на Димитър Манолов показва галерия "Арт Маркони"

Културно-историческият туризъм ще бъде една от най-платените сфери у нас

Коментари

Новини Варна