IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Култура
12:49 | 3 декември 2019
Обновен: 01:57 | 24 април 2024

Тази вечер е финалът на кампанията „Изкуството за деца в нужда”(Снимки)

Фондация „Св. Св. Константин и Елена” за 11-ти път подаде ръка на деца, лишени от родителска грижи

По материала работи: Ставри Таргов
Тази вечер е финалът на кампанията „Изкуството за деца в нужда”(Снимки)

Фондация „Св. Св. Константин и Елена” проведе от 18 октомври до 2 декември XI благотворителна инициатива „Изкуството за деца в нужда” в подкрепа на деца, младежи и девойки в неравностойно положение. Инициативата е в полза на над 100 деца от ЦНСТ „Изгрев“, ЦНСТ „Другарче и Центъра за специална образователна подкрепа „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Кривня.

 

Кампанията за набиране на средства за подрастващи в риск съществува от 2009 г. и се осъществява чрез продажба на произведения на изкуството от арт галерията на Фондацията.

 

За първа година произведенията можеха да бъдат откупувани през нов онлайн арт магазин с повече от 200 творби на наши и чужди автори. Дарителите могат да избират между живописни творби, графики, рисунки, малки пластики, фотографии и икони.

 

Благотворителната инициатива подпомага и висшето образование на студенти-отличници по стипендиантските програми „Туризъм”, „Здраве чрез СПА” и „Изкуства”.

 

Тази вечер от 19,30 ч. в Галерия Графит със специалното участие на Васил Петров ще се състои ежегодният благотворителен коктейл, на който творбите участват в групова изложба и продажба.

 

От 18 октомври до 2 декември произведенията от каталога на Фондацията можеха да бъдат откупени онлайн на https://foundation.bg/art-donation или във Facebook на http://bit.ly/2fa6ZGq.

 

 

 

За 11 г. съществуване инициативата има постоянни дарители от цялата страна - галерии и художници, които даряват благотворително творби. Фирми, институции и частни лица ги откупуват в подкрепа на децата в риск.

 

Набраните средства се изразходват целево – за образователните потребности на децата, за участието им в проекти и курсове, за организация на свободното им време, за по-добра битова среда и личен комфорт.

 

Черно море

Снимки Пламен Гутинов

 

Още по темата: Над 200 произведения на изкуството ще се продават благотворително онлайн

 

Коментари

Новини Варна