IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Култура
10:19 | 29 януари 2020
Обновен: 15:49 | 28 март 2024

България във втория полуфинал на Евровизия 2020 на 14 май

Само десет от осемнадесетте държави ще имат възможността да се класират за големия финал на 16 май

По материала работи: Пламен Янков
България във втория полуфинал на Евровизия 2020 на 14 май

България ще вземе участие във втория полуфинал на Евровизия 2020, който ще се проведе на 14 май. Това стана ясно вчера по време на бляскавата церемония по тегленето на жребия за разпределяне на страните в двата полуфинала на конкурса. 


Българският представител на Евровизия Виктория Георгиева ще се съревновава с изпълнителите на Австрия, Молдова, Полша, Сан Марино, Сърбия, Исландия, Чехия, Гърция, Естония, Дания, Швейцария, Финландия, Армения, Латвия, Грузия, Португалия и Албания. Само десет от осемнадесетте държави ще имат възможността да се класират за големия финал на Евровизия 2020 на 16 май и да се борят за победата в най-престижното музикално шоу в Европа. Българите живеещи в тези държави също ще могат да подкрепят Виктория. Във втория полуфинал своят глас за България ще могат да дадат и живеещите в Испания, Великобритания и Франция. 


В края на януари приключиха и музикалните лагери в София и Лондон за създаване на българската песен за Евровизия 2020. През февруари предстои да бъде заснет клипа към песента, а през март ще бъде премиерата ѝ.

 

Черно море

Коментари

Новини Варна