IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Лайфстайл
12:40 | 23 май 2015
Обновен: 19:54 | 25 април 2024

Кончита Вурст "лети" над зрителите на "Евровизия 2015"

На откриването на финала ще звучи Виенският филхармоничен оркестър

По материала работи: Борис Проданов
Кончита Вурст "лети" над зрителите на "Евровизия 2015"

В съответствие с лозунга "Създаваме мостове" на "Евровизия 2015" и репутацията на Виена като столица на академичната музика във финалното шоу на 60-ия песенен конкурс тази вечер, което ще се състои в концертно-спортния комплекс Щадхале, ще си дадат среща изпълнители на класически и поп репертоар, а победителят на миналогодишния конкурс, австриецът Томас Нойвирт, който се изявява като жената с брада Кончита Вурст, ще прелети над зрителите, предаде РИА "Новости".


Първата публична репетиция на финалното шоу се е състояла в петък в присъствието на акредитираните стотици журналисти.


Шоуто ще бъде открито с видеозапис на фанфари и фрагмент от увертюрата към операта на Моцарт "Сватбата на Фигаро" в изпълнение на световноизвестния Виенски филхармоничен оркестър на концерт под открито небе в парка на двореца Шьонбрун, който се състоя няколко дни преди "Евровизия".


Традиционният концерт всяка година събира десетки хиляди виенчани и гости на града и е един от символите на културния живот на австрийската столица. След видеозаписа, излъчен в Щадхале пред повече от 10 000 присъстващи в залата и пред милиони телевизионни зрители, ще бъдат показани изгледи от Виена и красиви кътчета на Австрия.


После вече на истинската сцена ще се изявят младата австрийска цигуларка Лидия Байх и Симфоничният оркестър на Виенското радио (RSO). Изпълняваната от тях мелодия на вече покойния австрийски поп певец Удо Юргенс, победител на "Евровизия" през 1967 година, ще се трансформира в песента на Кончита Вурст Rise like a Phoenix, донесла успех на Австрия през 2014 година.


Самата Кончита ще се качи на трапец и ще полети над залата под аплодисментите на зрителите. На сцената към брадата поп дива ще се присъединят два детски хора и рапър. Ще последва парад на 27-те участници, съпровождани от националните флагове на страните им.


Сред участниците в песенния конкурс "Евровизия" първи ще пее словенският дует Maraaya, който ще представи песента "Тук за теб".


Според международните букмейкърски кантори представителят на Швеция Монс Зелмерльов има най-големи шансове да спечели първото място на песенния конкурс "Евровизия", съобщи ТАСС. Той изпълнява песента "Герои".


По данни на авторитетната английска букмейкърска кантора "Уилям хил" на втора позиция е руската изпълнителка Полина Гагарина с "Милион гласове". Третото място е отредено на Италия, която тази година е представена на "Евровизия" от оперното поп трио Il Volo с песента "Велика любов".


dnes.bg

Коментари

Новини Варна