IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Лайфстайл
13:06 | 14 ноември 2015
Обновен: 14:34 | 24 март 2024

Необичайни начини за изгаряне на калории

Дъвченето на дъвка в продължение на 18 часа може да изгори същото количество калории

По материала работи: Юлиян Атанасов
Необичайни начини за изгаряне на калории

Изгаряме калории с ежедневни дейности, без дори да се замисляме. Как можем да елиминираме 200 калории по необичаен начин? Не става дума за тичане, разбира се – по този начин са достатъчни 20 минути, за да ги изгорим.

 

Установено е например, че дъвченето на дъвка в продължение на 18 часа може да изгори същото количество калории. Самата дъвка съдържа около 10 калории. Ами поставянето на балсам за устни – колко пъти са необходими, за да се изгорят тези 200 калории? Отговорът е 1500 нанасяния.

 

Същото количество калории могат да се „стопят“ с целуване в продължение на два часа, а що се отнася до секса – нужен е само час. Миенето на зъби също изгаря калории. За споменатите 200 е необходимо да повторим процеса 45 пъти. На съня са необходими около 3 часа, за да се елиминират тези калории.

 

Дори и пиенето на вода може да изгаря калории – консумацията на 8 чаши вода на ден спомага за стопяването на допълнителни 70 калории. Не бива обаче да се прекалява с водата, тъй като това крие рискове за здравето.

 

Интензивното скачане на въже за 15 минути изгаря споменатите 200 калории.

Коментари

Новини Варна