IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Лайфстайл
16:24 | 25 септември 2016
Обновен: 15:27 | 17 април 2024

6 упражнения, които да правите в задръстване

Тонизирайте се дори по време на трафик

По материала работи: Юлиян Атанасов
6 упражнения, които да правите в задръстване

Ако сте от хората, които всеки делничен ден попадат в задръствания с автомобила си, то може да използвате това иначе изгубено време и за нещо полезно. Например може да си правите мини тренировка докато седите зад волана.Ето и 6 упражнения, с които можете да горите калории и да стегнете малко мускулите си, докато сте в досадното задръстване:

 

1. Коремни преси

Дори когато сте седнали зад волана, вие можете да свивате и отпускате коремната си преса, а може и лекичко да свивате раменете към бедрата си. Направете 3 серии от 20 повторения. Ако завъртате торса си наляво и надясно и задържате за около 3 секунди, вие ще стегнете и талията си.

 

2. Гръдни преси

Поставете ръцете си от двете страни на волана. Стиснете волана с ръце, така че да усетите стягане в гърдите и задръжте за 1 секунда. Направете 3 серии от 20 повторения. След това опънете ръцете си и ги сложете под бедрата си, бутайте гърдите си напред, а плешките назад, така че да стягате и гръдните и гръбните си мускули. Задържайте за по 10 секунди.

 

3. Бицепси

Поставете ръцете си на волана и дърпайте кормилото изометрично. Това е когато мускулите не се движат, но генерират максимална сила. Тоест не движите волана, а само го използвате за съпротивление. Задръжте за 1 секунда и отпуснете. Направете 3 серии от 20 повторения.

 

4. Гръбни преси

Поставете ръцете си върху кормилото. Бутайте раменете и горната част на гърба си към седалката зад вас и задръжте за 1 секунда, за да се ангажират трапецовидният и ромбоидният мускул в горната част на гърба. Това упражнение също така подобрява стойката на тялото. Направете 3 серии от по 20 повторения. След това опънете ръцете пред вас към предното стъкло и бутайте с длани, за да разтегнете гърба.

 

5. Повдигане на ханша

Отлепяйте дупето си от седалката като го задържате във въздуха по няколко секунди, така че да напрегнете мускулите на ханша. Направете 3 серии от по 20 повторения. Можете също така да правите упражненията като поставите десния глезен над лявото коляно и леко натискате десния крак към седалката с ръцете си.

 

6. Упражнения за трицепс

Докато сте в трафика можете да направите и упражнения за трицепс като поставите ръцете си на седалката до бедрата си с пръсти, сочещи напред. Ръцете трябва да са опънати. Повдигайте и спускайте дупето си от седалката като сгъвате и изправяте лактите си. Идеята е да стягате трицепса си. Направете 3 серии от по 20 повторения. След това поставете една ръка зад главата, с лакът нагоре и пръсти надолу към гърба. Бутайте лактите към задната част на колата с другата си ръка. Задръжте за 20 секунди. Така всъщност разтягате и напрягате мускула си едновременно.

tialoto.bg

 

Четете още: Какво се случва с гърдите, когато спрете да правите любов?

Коментари

Новини Варна