IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Лайфстайл
12:58 | 22 февруари 2017
Обновен: 06:18 | 17 април 2024

Ведомост за числото на проститутките в гр. Варна

Любопитно от старите вестници

По материала работи: manager
Ведомост за числото на проститутките в гр. Варна

През 1891 година Варненският общински съвет дава официално разрешение за практикуване в гр. Варна на "най-древната" професия. Ето какво пише по този повод вестник "Черно море", бр. 14, от 05 септември 1891:

 

"Твърде зле бие на очи решението на тукашния Общински съвет да се позволи на някоя си да практикува проститутство в града, в публичен дом. Едва ли ще откаже и самият Съвет това. Едно общество да не намери никакви средства да отстрани подобно мизерно желание в един свой член, а да го остави на волята на дявола - това не е препоръчително!"

 

Съветът обаче взема и решение "свободните дами" да се водят на отчет от медицинските власти, като всеки месец последните били длъжни да публикуват ведомост за техния брой и здравословно състояние във "Варненски общински вестник"

 

В новата рубрика на ИА "Черно море" - Любопитно от старите вестници всеки ден ще ви запознаваме с интересни, любопитни и малко смешни размисли и факти от живота на варненци в края на ХІХ и началото на ХХ век. 

 

Още по темата:

 

Забранява се прането на дрехи в градските чешми на Варна

 

За лъжицата и фъркулицата

 

Да се забранят шумните автомобили във Варна

 

Заповед забранява да се пасат животни край ЖП линията

 

За изхранването на боклукчийските коне във Варна

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна