Опасна суета: Вместо “Устни на Пепеляшка“ – кошмар
Британката Саша искала по-плътни устни, а се сдобила с подуване
Публикувана: 19 May 2017 | 20:05
Саша преди уголемяването (в ляво) и след филърите Снимка: DailyMail

Некачествената козметика носи риск - няма съмнения. Още по-опасни обаче са импланти и филъри за устни, сложени от незнайни козметички.


За това може да ви увери 22-годишната британка Саша от остров Ман.


Тя била изкушена да напомпа устни, след като видяла реклама за "Устните на Пепеляшка" - траели само час, но пък позволявали на жените да видят как ще изглеждат с по-плътни устни.


"Никога не съм си правила нищо такова, но устните ми бяха толкова тънки и исках да ги увелича", разказвa Саша пред "DailyMail".


Разтърсила се и попаднала на обявата - първо безплатно увеличаване за час, а ако клиентът се хареса - инжектиране на 1 мл в устните за 150 британски паунда.


"Не знаех какво използват или каква е процедурата. Буквално влязох и след 10 минути бях готова. Не използваха ръкавици, нямаше формуляр за съгласие, без съвети за последващата грижа или консултация. Дори не знаех какъв е филърът. Просто ми сложиха инжекцията и ми казаха "Готово, ако се подуе довечера сложете лед и всичко ще е добре", разказва Саша.


Без негативни последици жената се решила и след 5 месеца се върнала в клиниката.


Този път поискала да й сложат 1 милилитър филър и смятала, че е истинска сделка, защото струвало само 150 паунда.


Отново жената започнала да работи без ръкавици и Саша се притеснила за хигиената. Козметичката имала изкуствени нокти, а под тях често се събира мръсотия.


3 месеца след слагането на втората инжекция започнал кошмарът.


"Долната ми устна стана огромна, на следващия ден и горната. Докато стигна до болницата, цялото ми лице се беше подуло и докторите казаха, че ако съм се забавила още е можело да стигне гърлото ми и да не мога да дишам", разказва Саша.


В продължение на два месеца се връщала в болницата, защото устните й се подували. Сега почти година след слагането на филърите, Саша се подготвя да бъде оперирана. Ще отворят устните й, за да извадят филърите.


Dnes.bg

Коментари ( 0 )