Ума Търман наруши мълчанието си за Харви Уайнстийн
Световноизвестният продуцент беше обвинен от голям брой жени в сексуални посегателства
Публикувана: 3 Feb 2018 | 21:57

Холивудската звезда Ума Търман наруши мълчанието си за сексуалните посегателства на Харви Уайнстийн, след като многократно беше обвинявана, че предпазва известния продуцент, съобщава btv.

 

Световноизвестният продуцент беше обвинен от голям брой жени в сексуални посегателства и дори изнасилване. Скандалът засегна цял Холивуд и доведе до създаването на движенията #MeToo и Time’s Up.

 

В интервю за в. „Ню Йорк таймс” Търман разказва за ситуация в Лондон през 90-те години, разиграла се по познатия досега сценарий – в хотелската стая на Харви Уайнстийн.
 

Когато актрисата пристигнала в хотелската стая, Уайнстийн бил по халат. Първоначално това не ѝ се сторило притеснително, а по-скоро ексцентрично. Той поискал от актрисата да го последва и я отвел в сауна.

 

„Стоях в сауната облечена в кожа и беше много горещо. Попитах го какво си мисли, че прави, той се изнерви, стана и избяга”, спомня си Търман.

 

Първото нападение станало малко след това, отново в хотелската стая на Уайнстийн.

 

„Беше като удар с бухалка в главата. Той ме събори, опита се да се навре в мен, да се съблече. Направи много неприятни неща”, заяви Търман в интервюто си.
 

Тя допълва, че в такава ситуация се чувстваш като животно, което се опитва да се измъкне. „Правех всичко, за да върна влага на релсите. Моите релси, не неговите”, допълва Търман.

 

Актрисата споделя, че до момента е чувствала вина заради собственото си мълчание, защото много от пострадалите жени са били нападнати след нея. „Аз съм една от причините млади момичета да влизат в хотелската му стая, така както аз влязох”, казва тя пред „Ню Йорк таймс”.
 

В интервюто си Търман обвинява и режисьора Куентин Тарантино – по думите ѝ по време на снимките на „Убий Бил” Тарантино дълго време настоявал тя да извърши опасна каскада, която била за специално обучените каскадьори.

 

В крайна сметка Търман се съгласила, но колата, която шофирала, се разбила.

 

Търман описва връзката си с режисьора Кунтин Тарантино като постоянна и ужасна борба в кал с „много ядосан мой брат”.

Коментари ( 0 )