Необходими продукти
1 чаша бадемово брашно (може да използвате готово или да си приготвите домашно от предварително активирани бадеми, както и да замените бадемите с кайсиеви ядки, лешници или други ядки, с които разполагате. Как да активирате бързо и лесно ядките вижте ТУК)
3/4 чаша смляно ленено семе
3 яйца
1/4 чаша маково семе
1/4 чаша вода
2 с.л. зехтин
1/2 ч.л. хималайска сол
1/2 ч.л. сода за хляб
3/4 ч.л. ябълков оцет
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесете сухите съставки (брашното от ядките, ленено семе, маково семе, сол и сода). В друга купа разбийте яйцата и добавете зехтина, оцета и водата. Излейте мокрите съставки при сухите и разбъркайте.
Пригответе форма за печене с приблизителни размери 22 на 10 см. Аз използвам еднократни формички за кекс, които покривам с хартия за печене и намазвам с гхи. Излейте сместа във формата, загладете и поръсете с допълнително маково семе или други ядки/семена.
Печете 30-35 минути на 180 градуса. Извадете хлебчето от формата, обърнете го с дъното на горе и изчакайте да изстине преди да го разрежете.
от magipashova.com
Коментари