Палео хляб от бадемово брашно
Вкусен хляб без брашно, подходящ и за хора с непоносимост към глутен
Публикувана: 5 Feb 2018 | 13:34

Необходими продукти

 

1 чаша бадемово брашно (може да използвате готово или да си приготвите домашно от предварително активирани бадеми, както и да замените бадемите с кайсиеви ядки, лешници или други ядки, с които разполагате. Как да активирате бързо и лесно ядките вижте ТУК)

 

3/4 чаша смляно ленено семе

 

3 яйца

 

1/4 чаша маково семе

 

1/4 чаша вода

 

2 с.л. зехтин

 

1/2 ч.л. хималайска сол

 

1/2 ч.л. сода за хляб

 

3/4 ч.л. ябълков оцет

 

Начин на приготвяне:

 

В голяма купа смесете сухите съставки (брашното от ядките, ленено семе, маково семе, сол и сода). В друга купа разбийте яйцата и добавете зехтина, оцета и водата. Излейте мокрите съставки при сухите и разбъркайте.

 

Пригответе форма за печене с приблизителни размери 22 на 10 см. Аз използвам еднократни формички за кекс, които покривам с хартия за печене и намазвам с гхи. Излейте сместа във формата, загладете и поръсете с допълнително маково семе или други ядки/семена.

 

Печете 30-35 минути на 180 градуса. Извадете хлебчето от формата, обърнете го с дъното на горе и изчакайте да изстине преди да го разрежете.

 

от magipashova.com

 

 

Коментари ( 0 )