Талантливият сладкар Павел Павлов е възпитаник на HRC Culinary Academy. През 2010 г. заминава за Норвегия. Там открива страстта си към сладкарството. Това го подтиква да отиде в Норвежкия институт по гастрономия и не след дълго става първият чужденец допуснат в националния отбор на Норвегия. През 2016 г. отборът печели два златни медала и се нарежда на четвърто място в света в Олимпийските кулинарни игри в Ерфурт, Германия.
Ето една негова рецепта.
Необходимите продукти:
710 гр. кокосово пюре
Технология: Кокосовото пюре се затопля до 45 градуса. Към него се добавя предварително накиснатия желатин в студена вода. Разбърква се до разтваряне на желатина. Белтъците се разбиват "на сняг" заедно със захарта. Към тях се добавя полустегналото пюре.
Готовата смес се изсипва в чаши или форма за торта и се изстудява цял нощ. Мусът може да се гарнира с пресен кокос на тънки стърготини или пък с тропически плодове.
дневник.бг
Коментари