IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Лайфстайл
08:57 | 20 май 2018
Обновен: 17:08 | 15 март 2024

Сватбата на принц Хари и Меган Маркъл струва 42,8 млн. долара

94% от сумата обаче не отиват за обичайните сватбени разходи

По материала работи: Юлиян Атанасов
Сватбата на принц Хари и Меган Маркъл струва 42,8 млн. долара

Снимка: Архив Ройтерс

Принц Хари и Меган Маркъл официално се врекоха във вярност и любов. Но пищната брачна церемония идва и със солидна сметка, възлизаща на близо 42,8 млн. долара, пише CNBC.По-интересното - по-голямата част от средствата не са за украса от цветя, специални предястия или за развлечения. Тя е за охрана на младоженците и техните гости. Според британския сватбен уебсайт Bridebook цената на охрана, включваща снайперисти, полиция под прикритие и други мерки, е около 40,1 млн. долара, или 94% от общия бюджет за церемонията.

 

Ако оставим настрана разходите за охрана, това все пак остава доста скъпа церемония. Базираният в Англия организатор на сватби Ейми Дън коментира пред CNBC, че разходите за храната, напитките, роклята, цветята и още елементи от сватбата струват около 2,7 млн. долара. Това е 73 пъти повече от средната цена на сватба във Великобритания.

 

Въпросът е кой плаща цялата сметка. Кралското семейство обяви, че ще заплати за “основните неща на сватбата”, които включват “църковната служба, музиката, цветята, декорацията и приема след това”.Огромните разходи за сигурност се очаква до голяма степен да бъдат платени от данъкоплатците.В случая и булката се очаква да допринесе с нещо. Твърди се, че Маркъл ще плати сама шестцифрената сума за булчинската си рокля.

az-jenata.bg

 

Четете още: Три знака, че не сте готови да излизате по срещи отново

Коментари

Новини Варна