IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Лайфстайл
18:51 | 31 май 2018
Обновен: 06:38 | 17 април 2024

Наследниците на Майкъл Джексън съдят Disney

Ищците отправят обвинения в минимум 30 нарушения и ще търсят обезщетение

По материала работи: Слав Велев
 Наследниците на Майкъл Джексън съдят Disney

Наследниците на покойния Майкъл Джексън са завели дело в съд в Лос Анджелис срещу телевизия ABC и компанията майка Disney по обвинения в нарушаване на авторските права, съобщи АP.

 

 

Ищците обвиняват медията, че в двучасовата си специална програма "Последните дни на Майкъл Джексън" е използвала неправомерно съществени откъси от някои от най-ценните песни на Краля на попа, сред които "Billie Jean" и "Bad", и музикални клипове към негови хитове, сред които "Thriller" и "Black or White".

 

От АВС са използвали също части от документален и игрален филм за Майкъл, правата за които са собственост на наследниците му.

 

 

"От Disney много добре знаят, че "кръвта" на наследствения бизнес е интелектуалната собственост. Въпреки това поради някаква причина компанията е решила, че може да използва нашата интелектуална собственост безплатно", се посочва в съдебния иск.

 

Наследниците отправят обвинения в минимум 30 нарушения и ще търсят по съдебен път обезщетение, чиято стойност не се споменава.

 

fakti.bg

Коментари

Новини Варна