IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Лайфстайл
13:16 | 23 юни 2018
Обновен: 23:49 | 13 март 2024

Орангутани се бият като кикбоксьори за радост на Хун Сен

„Сафари Пном Пен“, струващ 9 милиона долара, ще съдържа 89 вида животни

По материала работи: Борис Проданов
Орангутани се бият като кикбоксьори за радост на Хун Сен

Камбоджанският премиер Хун Сен си взе кратка почивка от участие в изборни кампании и се наблюдава как орангутаните карат кънки, участват в единоборства по кикбокс и танцуват кръшно на откриването на първия голям зоопарк в столицата.

 

Премиерът - един от най-дълго управляващите лидери в света - се стреми да удължи 33-годишния си престой начело на страната с националния вот, който ще се проведе на 29 юли, и използва съдилищата за обезсилване на опонентите си.

 

Но той също се опита да развие и по-леката страна на живота.

 

"Днес ние всички сме щастливи да открием зоологическата градина - „Сафари Пномпен", каза Хун Сен в реч пред хиляди в парка преди церемония по прерязването на лентата, като добави, че мястото на комплекса е бивш склад за боеприпаси от времето на бруталния режим на червените кхмери.

 

„Сафари Пном Пен“, струващ 9 милиона долара, ще съдържа 89 вида животни, включително мечки, щрауси, кенгуру, жирафи, тигри и елени.

 

Зоологическата градина се управлява от фирма, собственост на магната Ли Йонг Фат, сенатор от управляващата камбоджанска Народна партия.

 

След официалното откриване на зоопарка Хун Сен направи обиколка на терена и седна, за да наблюдава шоуто на орангутаните, което е приета форма на развлечения в зоологическите градини в Югоизточна Азия, които активистите за правата на животните отдавна критикуват.

 

Усмивката играеше на лицето на 65-годишния политик, тъй като маймуните изпълниха разнообразие от номера, включително въртейки се под тактовете на музиката.

 

По време на съревнованието по кикбокс приматите се прехвърляха един друг през рамо, изпълняваха серии от удари с юмруци, колене и ритници, докато водещ шоуто обясняваше същността на битката на орангутаните.

 

След като „сражението“ приключи, Хун Сен „поздрави“ един от бойците, като вдигна ръката на орангутана, докато неговите телохранители го бяха наобиколили.

 

Денят не беше напълно лишен от политика, тъй като Хун Сен използва речта си при откриването на зоопарка, за да поиска от хората да гласуват за партията му. 

 

БГНЕС

Коментари

Новини Варна