Десетте най-зли котки
Не ме дразни, ще те одраскам! Мяу!
Публикувана: 16 Sep 2018 | 17:03

Котките са един от най-разпространените домашни любимци, освен гальовни тези мъркащи създания могат да са много своенравни и дори опасни.

 

Ето класацията на 10-те най-зли котки:

 

10. Манул – потаен, независим и с нокти 3 пъти по-големи, отколкото имат обикновените котки. Макар хората да са опитомили манулите, с тях трябва да сме по-внимателни.

 

9. Котка порода савана – това е порода домашна котка, буквално умалено копие на сервала, макар и доста голяма. Опасни са не възрастните, а по-младите, които нападат непознати.

 

8. Британската домашна котка е много популярна порода. Ще се запитате какво прави в тази класация? Тези плюшени котенца не могат да търпят, когато ги прегръщат.

 

7. Чаузи – смес между домашна котка и див блатист рис. Тези мъркащи същества не могат да живеят в апартамент. Ако имат пространство и се отглеждат от детство, все пак можете да ги възпитате някак.

 

6. Тръстиковата котка е дива, макар и не много голяма, тежи само около 15 кг. Красавицата не обича, когато я ... галят.

 

Мейн Куун. / БГНЕС


5. Пухкавият мейн куун е ленив и като цяло добър, но ако прекалено много го дразните, то със сигурност ще ви отмъсти. Затова митът, че той е най-добрият приятел на децата, наистина е само мит.

 

4. А абисинската котка отмъщава веднага.

 

3. Стоун кугуар е резултат от кръстосването на домашна с тръстикова котка. Голяма, своенравна и признава само своя господар.

 

И победителят е... / БГНЕС


2. Външният вид на меконгския бобтейл трябва да ви направи предпазливи веднага, защото напомня сиамските котки – своите близки роднини. Тези котки се използват за охрана.

 

1. И победителят е сиамката – най-злата котка. Този факт е известен дори на децата от анимационните филми. Кой там е злодеят?

 

БГНЕС

Коментари ( 0 )