IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Лайфстайл
12:42 | 31 юли 2019
Обновен: 07:38 | 6 май 2024

Камера засече електрическа тротинетка да лети със 75 км/ч

Нарушителят е глобен

По материала работи: Борис Проданов
Снимката е илюстративна.

Собственик на електрическа тротинетка от Беларус бе заснет от камера за контрол на скоростта да кара със 75 км/ч. Постижението може да се смята за неофициален световен рекорд, тъй като обичайната максимална скорост на подобни возила не надхвърля 30 км/ч.

 

Нарушителят хвърчал с тротинетката не по тротоара, а по пътното платно. В Беларус радарите обикновено са настроени да заснемат превозни средства, които се движат с 10 км/ч над позволеното, и камерата веднага щракнала бързака. Заради липсата на регистрационни номера обаче той не може да бъде идентифициран и милицията ще го издирва по други начини.

 

Според "Безопасные дороги Беларуси", компанията-оператор на камерите на контрол на скоростта в страната, това далеч не е първият нарушител с необичайно транспортно средство. С превишена скорост били заснемани бронетранспортьор и велосипед, но за първи път в обсега на радарите попадала електрическа тротинетка.

 

Още по темата: ДАБДП: 14-годишните да могат да управляват ел. тротинетка

 

Коментари

Новини Варна