Принц Хари става на 35
Един от най-харизматичните представители на кралското семейство днес празнува рожден ден
Публикувана: 15 Sep 2019 | 15:14

Хенри Чарлс Алберт Дейвид от Уелс, станал по-известен като просто Хари, се ражда на 15 септември 1984 година. Родителите му – принцеса Даяна от Уелс и принц Чарлс са сключили брак преди 3 години. Брат му – принц Уилям се ражда през 1982 година, което автоматично прави Хари един от далечните наследници на трона.
 

Много от кралските хроникьори твърдят, че той въобще няма шанс да застане начело на Великобритания. Това обаче не попречи детството му да е белязано от постоянни светски прояви, на които присъства заедно с родителите си.
 

Още докато е на осем месеца, Хари прави първото си пътуване извън Великобритания. Тогава, той и семейството му отиват до Италия, а годината е 1985-а. Посещава държавна детска градина, тъй като майка му е искала двамата с принц Уилям да имат обикновено детство. 
 

Връзката му с принцеса Даяна е много силна и Хари е първият от кралското семейство, който говори публично за въздействието, което смъртта ѝ оказва върху него. Даяна загива през 1997 година, когато принцът е само на 13. 
 

Той признава, че изключил всичките си емоции за почти 20 години, защото не е могъл да говори с никого по този въпрос. След като навършва 28, Хари търси помощ от професионален терапевт. Самият той признава, че повратната точка била, когато е усещал огромното напрежение от кралските ангажименти и е искал да удари някого. 


През 2002 година се сдобива със собствен герб. Той е участвал в изработката на символа, в който са включени и изображение на ръцете на принцеса Даяна. Принц Хари завършва обучението си във военната академия „Сандхъртст“ през 2006 година. 


Той е вторият представител на кралското семейство, който участва в битка, припомня Tialoto.bg. Това се случва по времето, когато е в Афганистан. След завръщането си от армията, Хари започва да се занимава активно с благотворителни дейности. 


През 2006 създава собствена организация, чиято цел е да се грижи за бедстващи деца в Лесото в Африка. Мястото е много близко до сърцето на принца, тъй като там той е прекарал една година от военното си обучение. 
 

 

Принц Хари е обявен за един от най-симпатичните членове на кралската фамилия. Това кара папараците и журналистите да следят всяка негова крачка. Приятелките му са добре познати на публиката, тъй като вестниците успяват да разберат всичко за тях само за няколко седмици. 
 

Името на принца обаче влиза в новинарските емисии и с не толкова позитивни дейности. Един от най-големите скандали, в които е участвал, беше докато купонясваше в Лас Вегас. Тогава се появява гола снимка на Хари, която за минути обикаля целия свят. Според едно от момичетата, които са били в стаята на принца, той бил погълнал огромно количество алкохол.


Четете още: Адел подаде документи за развод

Коментари ( 0 )