Пържоли и ребра в сос на фурна
Ребрата и месото са ясни - сосът запишете как се прави, в него е тайната
Публикувана: 18 Nov 2019 | 14:14

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ

свински пържоли - 3 бр. (около 400 г), без кост
свински ребра - 3 бр. (около 800 г)
сол
черен пипер


ЗА СОСА

кетчуп - 1 ч.ч.
чили сос - 1/2 ч.ч.
захар - 30 гр. кафява
мед - 2 с.л.
горчица - 3 с.л. дижонска
червен пипер - 1 ч.л.
чесън - 1 ч.л. на прах
черен пипер - 1/2 ч.л.

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Измийте и подсушете свинско месото. Подправете го хубаво със сол и черен пипер. В купа смесете всички продукти за соса и хубаво с бъркалка разбъркайте, за да се получи хомогенна смес.

 

Подредете месото в огнеупорна тава (спрямо големината на месото). Сипете маринатата за свинско върху месото и хубаво го оваляйте в соса. Покрийте с фолио.

 

Запечете в загрята фурна на 250°C за около 30 мин. След това намалете на 200 °C и печете около 60 мин.

 

Последните 15-20 мин от печенето на пържолите и ребърцата премахнете фолиото и запечете месото без него. Сервирайте месото със сос и картофено пюре.

 

recepti.gotvach.bg

Коментари ( 0 )