IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Лайфстайл
15:15 | 1 декември 2019
Обновен: 12:30 | 15 март 2024

Леонардо ди Каприо отрече да е финансирал пожарите в Амазония

В ежеседмичното си интервю в четвъртък президентът Жаир Болсонаро обвини американския актьор

По материала работи: Борис Проданов
Леонардо ди Каприо отрече да е финансирал пожарите в Амазония

Актьорът Леонардо ди Каприо отрече твърдението на бразилския президент Жаир Болсонаро, че е подкрепял финансово организации, обвинени от полицията, че са свързани с пожарите в амазонската джунгла, съобщи АФП.

 

"Макар и да заслужават подкрепа, не сме финансирали тези организации", подчертава актьорът в комюнике, публикувано от бразилската преса.

 

Леонардо ди Каприо има предвид противопожарната бригада в Алтер ду Шау, която от 2018 г. помага на пожарната в горите в окръг Пара, и която, според регионалната полиция, може сама е е подпалвала участъци, за да получава дарения. Във вторник четирима души от тази бригада бяха арестувани.

 

В ежеседмичното си интервю в четвъртък президентът Жаир Болсонаро обвини американския актьор, че подпомага пожарите в Амазония. Според бразилския президент Ди Каприо е дарил 500 000 долара на организацията, като една част от тях е предназначена за "подпалвачите".

 

Леонардо ди Каприо отрича да е правил такова дарение, като заявява, че "бъдещето на тези незаменими екосистеми е застрашено" и той е "горд, че е с групите, които ги защитават".

 

Пожарите в района на Алтер ду Шау унищожиха еквивалента на 1600 футболни игрища. Потушаването им отне четири дена.

 

Прочетете още: Премиерът представя позицията на България на конференцията за климата в Мадрид

Коментари

Новини Варна