IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Морски бизнес
15:11 | 18 април 2015
Обновен: 23:41 | 11 април 2024

387 удостоверения за стопански риболов издадени във Варненско

58 са специалните разрешителни за улов на калкан

По материала работи: Златина Добрева
387 удостоверения за стопански риболов издадени във Варненско

Към момента за регион Варна са издадени 387 удостоверения за стопански риболов, от които 15 разрешения за стопански риболов и 58 специални разрешителни за улов на калкан. Това съобщи пред „Фокус” Стефан Бакърджиев, директор на ИАРА – Варна. Той допълни, че в регион Варна са регистрирани 23 стопанства за аквакултури, от които 7 са за миди, а останалите 16 са рибни. Бакърджиев допълни, че мидени ферми има на нос Екрене, в к.к. „Златни пясъци”, в района на Добрич и др. „От рибните стопанства мога да посоча Ловно-рибарското сдружение „Пода”, както и в селата Гроздьово и Снежина. Това са и развъдници за риба, като наблюденията са ми, че се работи активно в този сектор”, допълни директорът на ИАРА - Варна.
Той добави, че освен това от началото на годината в региона има зарибен един водоем, а именно язовирът в село Генерал Киселово. На въпрос, колко билети за любителски риболов са издадени от началото на годината Стефан Бакърджиев посочи, че за периода от 1 януари до 31 март са издадени 75 риболовни билети от варненския отдел.

„Искам да допълня, че към отдела във Варна има регистрирани и седем разпространители на риболовни билети. Тези седем разпространители имат издадени 450 броя риболовни билети”, каза в заключение директорът на ИАРА - Варна.

Коментари

Новини Варна