IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Морски бизнес
12:10 | 14 февруари 2017
Обновен: 02:27 | 25 април 2024

Пристанище Варна ЕАД поема Фериботния комплекс

Решението е на ресорното министерство и е в сила от около един месец

По материала работи: Юлиян Атанасов
Пристанище Варна ЕАД поема Фериботния комплекс

Пристанище Варна ЕАД вече управлява още един терминал- Фериботния комплекс. Решението е на ресорното министерство и е в сила от около един месец, потвърди за в. „Черно море” Ангел Забуртов, генерален директор на ДП „Пристанищна инфраструктура” (ДППИ). За да се стигне до него преди това трябваше да мине процедурата по прехвърлянето на собствеността и на двата подемно преходни моста на комплекса от  НК „Железопътна инфраструктура” към ДППИ, което стана с решение на Министерския съвет миналата година. По този начин се даде възможност „Пристанищна инфраструктура” да може да инвестира в цялата инфраструктура на комплекса, включително и на двата моста, чиито ремонт се проточи дълги години  от НКЖИ поради финансовите  й затруднение. Това създаваше сериозни проблеми пред операторите на двете фериботни линии Варна- Кавказ и Варна- Иличевск-Батуми, за което в. „Черно море” нееднократно сигнализира.

 

Новият оператор на Фериботният комплекс в момента тепърва започва работа по приемане на активите му и от там засега се въздържат от коментар за това, как ще го управляват.

 

 Стефан Денков

 

Четете още: Рибарите искат нов регламент за улова на бяла мида

 

Коментари

Новини Варна