IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Морски бизнес
12:11 | 3 октомври 2018
Обновен: 13:36 | 24 април 2024

Гърция и България споделят общи ценности като членове на НАТО и ЕС

Това заяви във Варна вицеадмирал Николас Цунис, шеф на Генщаба на ВМС на Гърция

По материала работи: Пламен Янков
Гърция и България споделят общи ценности като членове на НАТО и ЕС

Участваме взаимно в ученията на двете страни и трябва да вървим по този път, защото държавите ни целят повече сигурност и стабилност в региона, каза вицеадмирал Цунис(вляво). Снимка ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

 

С България имаме общи интереси и споделяме общи ценности като членове на НАТО и ЕС. Участваме взаимно в ученията на двете страни и трябва да вървим по този път, защото държавите ни целят повече сигурност и стабилност в региона. В това отношение можем още да подобрим взаимното сътрудничество, съобщи при посещението си във Варна вицеадмирал Николас Цунис, началник на Генералния щаб на ВМС на република Гърция.

 

Неговата визита в морския ни град, която ще продължи до 5 октомври, е планирана в рамките на двустранното партньорство между Гърция и България.  Основната цел е да разгледа прогресът на връзките между ВМС на двете държави. 


Вицеадмирал Цунис бе посрещнат с официална церемония пред сградата на Адмиралтейството. Програмата на посещението му освен разговори с началника на българските ВМС контраадмирал Митко Петев включва също посещение на корабни състави в Пунктовете за базиране във Варна и Бургас и на ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“.

 

СТАВРИ СТЕФАНОВ

Коментари

Новини Варна