IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Морски бизнес
13:43 | 11 октомври 2018
Обновен: 01:07 | 24 април 2024

Във Варна отбелязаха 140 г. от създаването на свързочни войски

На церемонията тържествено бяха издигнати флаговете, а заслужили ветерани, както и настоящи военнослужещи бяха отличени с грамоти, плакети и награди

По материала работи: Пламен Янков
Във Варна отбелязаха 140 г. от създаването на свързочни войски

НИКОЛА ДИМИТРОВ

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

 

 

С тържествена церемония във военно формирование 26 800 във варненския квартал „Галата“ беше отбелязана 140-годишнината от създаването на свързочни войски и органите за комуникационно и информационно осигуряване в Българската армия. 

 

 

На събитието присъстваха командващият военноморските сили контраадмирал Митко Петев и заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов.

 


 

По време на церемонията тържествено бяха издигнати флаговете, а заслужили ветерани, както и настоящи военнослужещи бяха отличени с грамоти, плакети и награди.

 


 

„Българската комуникационна техника отговаря на всички изисквания на НАТО. Комуникацията е на много високо ниво. Благодарение на това сега постоянно поддържаме връзка с минния ловец „Цибър“, който е на учение в Турция и Грузия“, коментира контраадмирал Петев.

 

Коментари

Новини Варна