IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Морски бизнес
13:20 | 5 февруари 2019
Обновен: 17:21 | 25 април 2024

Доставиха храна на екипажа на задържания във Варна кораб

Запасът е за 2 седмици, чака се разплащане от собственика

По материала работи: Борис Проданов
Доставиха храна на екипажа на задържания във Варна кораб

На руско-украинския екипаж на задържания заради дългове край пристанище Варна на кораб „Найка форчън“ (Nika Fortune), плаващ под флага на островната държава в Тихия океан Палау, е доставена храна за две седмици. Това съобщи капитанът на кораба Александър Милакин, цитиран от ТАСС.

 

Още от 5 декември „Найка форчън“ е край българските брегове. Преди това плавателният съд е бил задържан и край Ростов на Дон след сигнал на един от моряците за неиздължени заплати. Липсата на възнаграждения за капитана Александър Милакин вече е около година, а за моряците – няколко месеца. Общо дългът на собственичката Татяна Матвиевская – над 106 000 долара.

 

Според Милакин в момента Матвиевская е в Естония, за да се разплати. След превода на парите петима от членовете на екипажа ще се приберат, другите продължават плаването към Турция.

 

Това е тревожно, защото се съобщава, че корабът не е технически изряден. Повредите са били регистрирани още в Ростов на Дон, но така и не са отстранени.

 

ТАСС напомня, че за подобни дългове в Британия е арестуван товарният кораб "Кузма Минин", собственост на Мурманското морско пароходство. Ситуацията с „Найка форчън“ е подобна – ако не се изплатят възнагражденията българските власти имат пълното право да арестуват кораба и после да го продадат.

 

Превод от руски Борис Проданов

 

Още по темата: Във Варна е задържан кораб за дългове

Коментари

Новини Варна