IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Морски бизнес
10:21 | 20 юли 2019
Обновен: 04:19 | 28 март 2024

Бойният ни флот показа най-доброто в учението Бриз 2019 (СНИМКИ)

Руски военни кораби следяха от дистанция действията на съюзните сили

По материала работи: Борис Проданов
Бойният ни флот показа най-доброто в учението Бриз 2019 (СНИМКИ)

Зрелищни демонстрации и бойни стрелби бяха кулминацията на мащабното военноморско учение „Бриз 2019". В него се включиха и осем кораба на НАТО. 

„Военноморските ни сили са в състояние да гарантират морския суверенитет и защитата на нашата държава в морските й пространства", сподели впечатленията си от учението капитан I ранг Камен Кукуров, началник на щаба на ВМС.


От борда на фрегатата „Верни“ националното военноморско учение „Бриз 2019“ бе наблюдавано от председателя на Народното събрание на република България Цвета Караянчева, премиера Бойко Борисов, заместник-министъра на отбраната Анатолий Величков, зам.-началника на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, висши офицери, гости и медии.

Участниците демонстрираха ликвидиране на пожар на кораб в пристанище Варна и евакуация на пострадали, спасяване на бедстващи хора на море и борба с нефтен разлив, оказване на съдействие на органите на МВР за предотвратяване на нелегален трафик. 

Проследиха и отразяване на атака на въздушен противник, артилерийска стрелба по въздушна цел, както и стрелба с преносим зенитно-ракетен комплекс от два бойни поста по една въздушна цел и др. Бяха показани и действия при асиметрична атака от малка бързоходна лодка. Включиха се и самолети Су-25.

Руски бойни кораби следяха от дистанция действията на съюзните сили в международното учение "Бриз 2019".

Продължава работата на междуведомствената работна група  по конкурса за придобиване на два многофункционални модулни патрулни кораба, съобщи зам.-министърът на отбраната Анатолий Величков. “Надявам се до края на годината със съвместни усилия да приключим успешно процеса по избор на изпълнител“, коментира още той.

Снимки ВМС

 

Още по темата: Учение на НАТО отработва наученото за морската ни сигурност по време на криза

 

Коментари

Новини Варна