IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Икономика
10:09 | 18 ноември 2014
Обновен: 18:41 | 13 април 2024

6700 варненци останали без работа за 3 месеца

Данните на НСИ са към края на септември

По материала работи: Златина Добрева
6700 варненци останали без работа за 3 месеца

6700 души са останали без работа във Варна към края на септември 2014 г. Това сочат данните на Националния статистически институт (НСИ).
Спрямо края на второто тримесечие на годината най-голямо намаление на наетите лица се наблюдава в икономическите дейности „Култура, спорт и развлечения” – 27,4 %, „Хотелиерство и ресторантьорство” – 18,3 %, и „Административни и спомагателни дейности“ – 4,4 %, допълват от националната статистика.
Най-голямо увеличение на наетите лица е регистрирано в дейност „Професионални дейности и научни изследвания” – 2,6%, съобщава НСИ.
В края на септември наетите лица по трудово и служебно правоотношение са с 1900, или с 1,2%, по-малко в сравнение със същия период на предходната година, като най-голямо намаление на наетите се наблюдава в секторите търговия, строителство и транспорт, показват данните на националните статистици.
Най-голямо увеличение на наетите лица в края на септември спрямо същия месец на миналата година пък има в дейността, свързана с недвижимите имоти. 400 души са били наети за този период, отчитат още от НСИ.

Коментари

Новини Варна