IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Начало
08:13 | 27 март 2015
Обновен: 03:22 | 25 април 2024

Арестуваха бившия финансов министър на Румъния

Дариус Вълков е обвинен в корупция

По материала работи: Златина Добрева
Дариус Вълков

Румънската прокуратура арестува бившия финансов министър Дариус Вълков, съобщи Ройтерс. Той е обвинен в незаконно ръководене на бизнес по време на мандата си като министър и във вземане на подкупи като кмет на южния град Слатина. Вълков отрича всички обвинения.
В сейфа на министъра са открити $90 000 в брой, 3 кг. злато и картина на Пиер-Огюст Реноар. Разследването срещу Вълков започна в началото на март.
Според прокуратурата той е взел 2 млн. евро срещу уреждане на фирма с договор за изпълнение на държавна поръчка, когато е бил кмет.
Дни след като разследването започна, политикът напусна министерския пост. В момента функциите на финансов министър изпълнява премиерът Виктор Понта, който поясни, че е трудно да се намери “камикадзе”, който да заеме поста.
През последните две години, припомня днес.бг, в Румъния за корупция бяха осъдени няколко държавни чиновници, включително бившият премиер Адриан Нъстасе, както и десет министри.

Коментари

Новини Варна