IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Начало
10:35 | 20 юли 2016
Обновен: 17:32 | 1 май 2024

Ванкувър събира ведно река, океан, планини и гори

Третият по големина град в Канада се посещава от милион туристи годишно

По материала работи: Пламен Янков
Ванкувър събира ведно река, океан, планини и гори

Уважаеми читатели, продължаваме нашата рубрика “Градове на вода” с град №3 от класацията от Топ 25 на тези дестинации. Те са обявени от една от световните круизни компании и изданието Business Insider. Рейтингът определя най-привлекателните градове на вода през очите на туристите. За съставянето на рейтинга са използвани данни от индекса за качество на живот на Mercer (Mercer's Quality of Living), сведения на Euromonitor International за международните туристически маршрути, а също така и калкулатор Numbeo, който съставя приблизителна стойност на кошницата на стоките и услугите в различните градове. Както вече знаете, на втора позиция е Барселона, а лидер – Окланд (Нова Зеландия).

 

 

Ванкувър се стреми да се превърне

в най-зеления град в света към 2020 г. Можете да карате колело, да се разхождате пеша по Стенли парк, да се мотаете по крайбрежната улица и да си купите току-що уловена риба за вечеря. Кошницата на стоките и услугите на туриста възлиза на $61,78. Третият по големина град в Канада и най-голямото населено място на Западния бряг. Първото нещо, което прави силно впечатление на посетителите, стъпили в града, е прекрасната природа и планинските върхове, които се разкриват пред погледа. Ванкувър е обграден от водни площи – Тихия океан (на запад), както и реката Фрейзър от юг. Северната част на града се докосва до Коуст Маунтинс, а на изток е долината Фрейзър.

 

Индианците се заселват в града през 500 г. пр. Хр.,

показват археологически разкопки. Британският капитан Джордж Ванкувър пристига през 1792 г. и започва да изследва района. Градът е основан под името Грейнвил през 1870 г., а няколко години по-късно е преименуван на Ванкувър в чест на капитан Джордж Ванкувър. Днес градът се е разраснал до площ от 113 кв. км. Статистиките показват, че той е предпочитан като място за заселване от повечето имигранти, насочили се към Канада. Според многобройни световни класации Ванкувър от години е в челната тройка на градовете, предлагащи и най-добри условия за живот.

 

Умереният климат и множеството забележителности

в града го правят предпочитана дестинация за екскурзии. Той има население около 2 млн. души, което се радва на около 180 градски парка. Сред тях е и световноизвестният Стенли парк. Това е любимото място за традиционния пикник на канадците през уикенда. Ванкувърската забележителност е приютила и много интересна колекция от индиански маски и тотеми, които са с огромни размери и разказват историята на първите заселници в Канада. Разглеждайки парка, задължително ще преминете през голямото кухо дърво, дори и да сте с автомобил. За децата има малки влакчета, с които могат да обиколят Стенли парк.

 

 

Планините, реката, океанът и горите,

заобикалящи града, са привлекателно място за посетители от цял свят. Ежегодно повече от милион души, пътуващи с круизи към Аляска, минават през Ванкувър. Градът е главен център на канадската филмова индустрия, а през 2010 г. той приюти XXI зимни олимпийски игри. Нощен Ванкувър предлага множество забавления и красиви гледки. Благоприятното географско разположение на Ванкувър му отрежда ролята на основно пристанище, което играе важна роля за износа и вноса на Канада. Освен това градът е и най-големият индустриален център, където в последните няколко години с много бързи темпове се развиват биотехнологиите и производството на софтуер. Ванкувър е предпочитан и при заснемането на различни филмови продукции, което носи допълнителни приходи.

 

 

ОГРОМНИЯТ БРОЙ КРУИЗНИ кораби водят стотици хиляди туристи във Ванкувър.

 

 

 

ОБЯД ИЛИ ВЕЧЕРЯ по крайбрежната алея. Какъв по-хубав начин за прекарване на свободното време?!

 

 

ПАРТИ ВЪВ ВОДАТА, което със сигурност е една от атракциите.

 

 

 

НА БРЕГА ЧЕСТО се провеждат различни събития, които влизат в световните новини.

 

 

 

ОСОБЕНОСТИТЕ НА КЛИМАТА не пречат на плажуващите във Ванкувър.

 

 

 

СВЕТЛИНИ от нощния град.

 

 

МНОЗИНА ПРЕДПОЧИТАТ да опознаят Ванкувър с каяк.

 

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна