IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Общество
12:26 | 3 април 2017
Обновен: 18:09 | 30 април 2024

Опитват се да спасят от потъване взривения във Варна танкер

Комисия ще проверява причините за инцидента

По материала работи: Слав Велев
Снимката е илюстративна

„В 10,25 ч. днес се е взривил един от баластните танкове на новопостъпил за ремонт танкер, плаващ под чужд флаг. Следствие на това се е образувал пожар. Със силите на ТЕРЕМ и кола от Пожарната в Аспарухово огънят е погасен за половин час. Пострадали хора няма. На кораба очевидно има пробойна, защото е накренен на десния си борд. Това е борда, с който е застанал на пирса в ТЕРЕМ. Със собствени средства от кораба изпомпват водата, от завода могат да им окажат помощ. В момента пожарни и катери обливат с вода борда на кораба, за да се избегнат вторични пожари. Това е във връзка с предпазните мерки, които се вземат. Какви са причините и хронологията на инцидента ще научите по-късно. Това е местен инцидент, малък инцидент. Събират се изпарения в баластните танкове, някой нерегламентирано е внесъл огън и е станал пожарът. Комисия, която ще създадем, ще даде повече информация за инцидента“, каза областният управител Тодор Йотов.

 

Според нашият екип, отишъл на мястото на инцидента, танкерът е постъпил за ремонт снощи. Провеждани са заварки, но не е ясно дали те, запалена цигара или друг източник е причина за инцидента. Водят се следствени действия.

Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство, образувано при условията на неотложност, за пожар на руски танкер в корабостроителния завод на „Терем“ АД край Варна. 

В момента следовател от Окръжния следствен отдел извършва оглед на мястото на произшествието. 

По първоначална информация пожарът е избухнал на танкера след изтичане на запалителни вещества.  Руският кораб е акостирал за ремонт предния ден.

Продължават процесуално-следствените действия.

 

 

Борис Проданов

Полина Петрова

 

Още по темата: Взриви се кораб, дошъл за ремонт във Варна

Коментари

Новини Варна