IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Избрано
12:50 | 19 юли 2017
Обновен: 08:41 | 6 май 2024

С лъвски скокове български и френски скаути почетоха Апостола

Игри и скаутски огън обединиха младежите на брега на морето

По материала работи: Борис Проданов
С лъвски скокове български и френски скаути почетоха Апостола

Български и френски скаути се събраха заедно на варненски плаж, обединени около идеята да почетат бележитата дата 18 юли - рождението на Апостола. С лъвски скокове, игри и скаутски ритуали младежите изразиха по свой начин почитта си към делото на Дякона.

 

 

Всяка година виждаме най-различни идеи и инициативи, които се случват в деня на рождението на Васил Левски. Това е нашият начин да почетем Апостола, с нещо ново и нещо интересно, а именно с лъвския скок, благодарение на който той получава прозвището си, сподели за медийна група Черно море Васил Ставрев, член на управителния съвет на Организацията на българските скаути.

 

 

Имаме гости от Франция. Около 20 души френски скаути, с които се организирахме съвсем случайно. Оказа се, че ще бъдат тук за техен лагер, свързаха се с нас и решиха да споделят събитието ни, защото им се стори интересно. Левски за мен е символ на борбеността, защото най-трудно е да следваш една кауза и да не отстъпваш от нея, добави Васил.

 

 

Освен с лъвски скокове младежите се забавляваха с игри и скаутски ритуали.

 

 

Мари и Баптис заслужиха своите медали след като скочиха „лъвски“ и преодоляха гравитацията в разстояние от 3 метра, а всички участници получиха скаутски значки от организаторите. 

 

 

 

Мариана Стойкова

снимки: Авторът

Коментари

Новини Варна