IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Начало
19:28 | 24 ноември 2017
Обновен: 14:42 | 15 април 2024

Въоръжена полиция евакуира централна станция на метрото в Лондон

Имало е стрелба

По материала работи: Борис Проданов
Въоръжена полиция евакуира централна станция на метрото в Лондон

Лондонската метростанция "Оксфорд съркъс" (Oxford Circus) бе евакуирана тази вечер, а очевидци разпространиха в социалните медии кадри на бягащи от района хора.

 

Метростанцията е в сърцето на най-популярната търговска част на британската столица и инцидентът става във вечерните пик часове на т.нар. Черен петък - ден на масови намаления на стоките.

 

Полицията съобщи, че реагира на "инцидент с клиент", но не даде подробности защо са изпратени въоръжени части и пожарни коли.

 

На всички в района е наредено веднага да се приберат в най-близките сгради, защото сигналът, изпратен до полицията, е за стрелба.

 

Транспортната администрация на Лондон обяви, че метростанцията е затворена, влаковете преминават транзитно и посъветва хората да избягват района. "Оксфорд съркъс" е най-натоварената станция в цяла Великобритания - през 2014 г. тук са преминали над 90 милиона пътници.

 

dnevnik.bg

Коментари

Новини Варна