IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Начало
14:34 | 5 ноември 2018
Обновен: 03:07 | 1 май 2024

Спортното училище награди героите си от олимпиадата

Директорът Евелина Янчева отличи Христо Христов, Василики Кадоглу, Тихомир Тодоров и техните треньори

По материала работи: Борис Проданов
Евелина Янчева с младия талант Христо Христов и треньора Живко Николов.

На церемония в Актовата зала директорът на варненското Спортно училище „Г. Бенковски“ Евелина Янчева награди тримата герои от младежките олимпийски игри в Буенос Айрес. Щангистът Христо Христов (носител на сребърен медал), плувците Василики Кадоглу (20-а на 800 м свободен стил) и Тихомир Тодоров (21-ви на 100 м бътерфлай) получиха признание пред пълната зала заедно с треньорите си – Живко Николов, Гергана Василева и Никола Петров. Излишно е да споменаваме, че Христо, Василики и Тихомир са едни от най-изявените възпитаници на школото. Те бяха бурно аплодирани както от съучениците си, така и от представители на спортните сдружения и клубове във Варна.

Безспорно, най-голям интерес имаше към тежкоатлета, който остана на 1 кг от олимпийското злато в Буенос Айрес. Христо Христов е убеден, че на голямата олимпиада вече няма да сбърка, готов е на реванш във всяко състезание. Решил е да си даде малко почивка, след което отново влиза в режим.

Пред Василики най-добрите постижения тепърва предстоят, тя беше и по-малка от останалите плувкини в Игрите. Затова и гледа в бъдещето с увереност и надежда за още по-високи резултати и класирания. Нейният треньор и майка – Гергана Василева, не скри, че е един щастлив родител, защото и двете й деца са стартирали на младежки олимпиади. И Василики, и по-голяма дъщеря Георгия.

На свой ред Тихомир е убеден, че в коронните си дисплини също не е далеч от световния елит. И то не при подрастващите, а при мъжете!

 

Борис Проданов

Снимки Пламен Гутинов

Коментари

Новини Варна