IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Начало
16:02 | 19 март 2019
Обновен: 07:39 | 24 април 2024

Предстои изграждането на 16 нови спортни площадки във Варна

Ремонтите в училищата трябва да приключат до края на юни

По материала работи: Борис Проданов
Предстои изграждането на 16 нови спортни площадки във Варна

Ремонтите в обектите от образователната инфраструктура на Варна вървят с необходимите темпове и ще приключат до края на юни. Това увери Лилия Христова – директор на дирекция „Образование и младежки дейности“ към общината в предаването на тв „Черно море“ „Европейска Варна“ с водещ Нина Рускова. Поради това, че училищата са много стари, се налага да се правят и промени, което води до забавянето на някои от строителните дейности, добави тя и подчерта, че най-важно е децата да влязат в сигурна за пребиваване среда. „Ще бъдем безкомпромисни за качеството, за да приведем сградите във вида, в който трябва да бъдат“, отбеляза Лилия Христова.

 

В образователната инфраструктура винаги има какво да се строи и какво да се поправя и следващата година също няма да бъде спокойна от гледна точка на строителство и ремонтни дейности. Две детски градини са в строеж, две детски градини са в процес на обществени поръчки, по график други детски градини ще бъдат заложени в бюджета за следващия период 2019 - 2020, в подготовка са и процедурите по строителството на новата Математическа гимназия, каза още ресорният директор.

 

Планирано е в дворовете на 16 училища в града да има изградени нови спортни площадки по прототипа на вече изградени, които освен от учениците ще могат да се ползват и от живеещите в районите.

 

Относно площадките в детските градини имаме ангажимент до края на тази година да изградим площадки, които да съответстват на всички европейски стандарти. В тази връзка започва първата част от изграждането им в детските градини, които са включени в програмата, а старите площадки, които не отговарят на стандартите за безопасност, ще бъдат премахнати, добави Лилия Христова.

 

Мариана Стойкова

Цялото интервю по темата може да видите тук: „Европейска Варна“ - 18.03.2019 г.

 

 

Коментари

Новини Варна