IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Политика
10:04 | 26 януари 2020
Обновен: 00:39 | 24 април 2024

Шарл Мишел свиква извънредна среща на върха за бюджета на ЕС

Ще обсъждат финансовата рамка за 2021-2027 г.

По материала работи: Слав Велев
Шарл Мишел свиква извънредна среща на върха за бюджета на ЕС

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел покани лидерите на държави-членки на Европейския съюз на специална среща на върха на 20 февруари, на която ще бъде обсъден бюджетът на ЕС за 2021-2027 г., пише европейската редакция Politico.

 

„Дойде време да постигнем споразумение на високо ниво за многогодишната финансова рамка", написа Мишел в писмо до лидерите.

 

„Всяко отлагане ще създаде сериозни практически и политически проблеми и би застрашило продължаването на настоящите програми и политики, както и започването на нови“, каза той, отбелязвайки, че „всички страни ще трябва да демонстрират дух на компромиси. Разчитам на вашата подкрепа в това отношение“.

 

Дипломатите съобщават, че разногласията, свързани с определянето на бъдещия бюджет, са до голяма степен разрешени, но остават няколко основни политически въпроса с които трябва да се справят лидерите- по-специално за размера на окончателния бюджет и дали ще бъдат включвани отстъпки. Освен това, много правителства продължават да се притесняват за размера на финансиране, което ще бъде отделно за регионално развитие.

 

„През следващите дни ще се консултирам с вас преди да представим цялостното предложение преди срещата през февруари, която ще бъде подготвена по обичайния начин“, добави Мишел.

 

Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна