IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новина на деня
08:26 | 24 април 2015
Обновен: 22:28 | 25 април 2024

Акушерката, пребила бебе, остава в ареста

Близките й вярват, че е изпуснала детето

По материала работи: Златина Добрева
Акушерката, пребила бебе, остава в ареста

Акушерката, която преби жестоко новородено бебе, остава в ареста. Мярката й за неотклонение ще бъде гледана утре, съобщи Нова тв.

Припомняме, че 4-дневно бебе е в болница след побой, нанесен му от акушерка в частно лечебно заведение. Инцидентът се случва по време на нощно дежурство в неделя срещу понеделник, в столичната болница „Софиямед". Една от акушерките, които се грижат за бебетата в неонатологията - Емилия Ковачева, започва да нанася удари по главата и тялото на новороденото с ръце и със стъклено шише.

По информация на болницата, в която е преместено детето, здравословното му състояние се подобрява.

Все още няма яснота какво е отключило агресията на 42-годишната акушерка.

Семейството й не вярва в случилото се. Близките на Емилия Ковачева, която е от Самоков все още не знаят подробности за обвинението. Те обаче си разказват един друг, че жената не е била бебето, а го е изпуснала. Пред bTV те обясниха и че Емилия не е проявявала никога признаци на психически разстройства.

Почти целият Самоков говори за акушерката. Хората я познават, защото тя е работила в местната болница дълги години. „Много е добра, любезна с всички. Тя не е способна на такова нещо”, твърдят местните.

Близките на акушерката също категорично отхвърлят обвинението - опит за умишлено убийство. „Мога да ви уверя, че откакто се помня, тя не е давала признаци за някакви психични отклонения. Тя е неспособна да направи такова нещо с умисъл”, категоричен бе племенникът ѝ Даниел Кирилов.

Майката на Емилия също не вярва дъщеря й да е способна на такова насилие. „Ние ще я защитаваме където трябва”, увери тя.

Според д-р Димитър Бубураков от болницата в Самоков, с когото Ковачева е работила в продължение на 7 г., единствено проблем с психиката би обяснил подобна постъпка.

Коментари

Новини Варна