IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новина на деня
20:09 | 26 май 2015
Обновен: 13:44 | 23 април 2024

Правят стадион за плажен футбол в "Аспарухово"

Идеята се реализира благодарение на търговския директор на концесионера Андрей Василев

По материала работи: Слав Велев
Правят стадион за плажен футбол в "Аспарухово"

Специализирано съоръжение изцяло за плажен футбол предстои да бъде изградено на крайморския бряг във варненския квартал "Аспарухово" във Варна. Арената, която ще бъде организирана изцяло за този вид спорт, ще отговаря на всички изисквания за практикуване на една от най-атрактивните и красиви разновидности на футбола.

 

Идеята, морската ни столица да се сдобие с място за практикуване на този вид спорт, който в последно време набира все по широка популярност сред младите жители и гости на градa, стана възможна благодарение на общите усилия на председателя на ЗС на БФС Варна г-н Георги Мирчев и концесионера на плажа фирма „Лазурен бряг 91 ЕООД“ в лицето на търговския директор на дружеството и председател на ПП "Движение "Нашият град" Андрей Василев.

 

Стадиона ще бъде готов до средата на месец юни и на него ще се провеждат турнири от най-висок ранг, включени в календара на федерацията. Авторите на проекта са убедени, че това ще даде не само тласък на спорта, а и ще бъде една чудесна възможност за варненци и гости на града да посещават един от най-хубавите плажове в морската столица.
 

 

Коментари

Новини Варна