IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новина на деня
08:28 | 26 май 2015
Обновен: 13:44 | 23 април 2024

Вкараха и хеликоптери в телефонните измами

Наследник на Остап Бендер поискал 17 000 лв. за „транспорт на пострадал военен”

По материала работи: Златина Добрева
Вкараха и хеликоптери в телефонните измами

Изобретателните наследници на Остап Бендер продължават да „творят” и да измислят нови и нови схеми, на които, за съжаление, се връзват предимно стари хора. Не е ясно откъде родните пенсионери намират толкова много пари и ги дават, без да се замислят, на напълно непознати хора.

Само за миналата година във Варна измамниците са „заработили” стотици хиляди в левове и чужда валута. И за да „имат очи” да искат все по-големи суми, новата схема включва и хеликоптери и военни. Звучи някак по-сериозно и ангажиращо.

Последният случай е отпреди броени дни, но за късмет мъжът, на който са звънили, не се е вързал. Разговорът, както във всички подобни случаи, се провеждал по стационарния телефон. Непознат сериозен мъжки глас попитал дали мъжът от другата страна на линията има близък човек, който работи за военните. След като последвал положителен отговор, последвало кратко драматично мълчание и стегнато обяснение, че въпросният роднина е пострадал сериозно при инцидент и са необходими 17 000 лв., за да бъде транспортиран с хеликоптер до най-близката болница. Мъжът не повярвал, затворил телефона и за разлика от повечето наивници на средна и зряла възраст се обадил веднага на роднината си, за да се увери, че всичко е наред.

Така, след всякакви лекари, следователи, адвокати, социални работници, пожарникари и какви ли още не, в измамите вече се включиха и военните и хеликоптерите.
Лиляна Трънкова

Коментари

Новини Варна