IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новина на деня
15:06 | 12 октомври 2015
Обновен: 23:13 | 25 април 2024

Семейство бежанци заловени във Варна (обновена + снимки)

В момента петимата сирийци се преглеждат щателно в МБАЛ "Света Анна"

По материала работи: Деян Михайлов
Семейство бежанци заловени във Варна (обновена + снимки)

Семейство от 5-има души - сирийски бежанци, са задържани във Варна, близо до ЖП гара. Майка, баща и 3 деца (на видима възраст между 2 и 6 г.) са били в ТИР с хасковска регистрация, който е пътувал от Истанбул за Варна. Сигналът на 112 е подаден от шофьора Неджет Али, който видял случайно ръката на един от бежанците да се подава от каросерията. Той е задържан за 24 ч. Районът е охраняван от полиция, а семейството бе отведено с линейка на "Бърза помощ" в МБАЛ "Св. Анна".

От лечебното заведение обясниха, че бежанците - двама възрастни и 3 деца, се преглеждат от специалисти в шоковата зала. Те са в сравнително добро състояние. След това бежанците ще минат задължително и през инфекционист. Ако не са носители на опасни болести, те няма да бъдат хоспитализирани и полицията ще реши накъде да бъдат насочени по-нататък.

Предстои да се установи самоличността на бежанците.

"В около 13 ч. днес водач на камион с хасковска регистрация подал сигнал в ОДМВР-Варна. Обяснил, че е извършвал курс Истанбул - Варна и е влязъл в страната на 11 октомври. Подозирал, че в товарната част на камиона му се укриват чужденци и е паркирал в района на Сточна гара. При проверката, извършена от полицейски и митнически служители, били открити петима души – мъж, жена и три деца. Според предоставените от мъжа документи, те са сирийски граждани. Работата по изясняване на случая продължава", съобщиха от ОД на МВР - Варна.

Под надзора и ръководството на Районната прокуратура във Варна е образувано досъдебно производство за превеждане през границата на България на мигранти - сирийското семейство с трите малолетни деца. Разследването засега се води срещу неизвестен извършител за престъпление по член 280, ал. 2, т. 1 от Наказателния кодекс.

ТИР-ът превозвал палети от Истанбул за Варна, а каросерията е била пломбирана още в Турция. Извършва се и цялостен оглед на камиона.

 

Черно море

 

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Коментари

Новини Варна