IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новина на деня
15:43 | 29 май 2016
Обновен: 14:46 | 23 април 2024

Деца се докоснаха до магията на полицейската професия

За 7-а поредна година във Варна се провежда благотворителна кампания

По материала работи: Борис Проданов
Деца се докоснаха до магията на полицейската професия

За 7-а поредна година във Варна се провежда благотворителна кампания в подкрепа на децата и семействата на загиналите и пострадали при и по повод изпълнение на служебния си дълг служители от структурите на Министерство на вътрешните работи, Министерство на правосъдието и Министерство на отбраната.

Организатори са Синдикалната федерация на служителите в МВР – Варна, с партньори Синдикат на служителите в Затворите в България, с подкрепата на Варненска и Великопреславска Света Митрополия, ОД на МВР – Варна, община Варна, Щаб на Военноморските сили на Република България, Областна администрация – Варна, Регионален инспекторат по образованието – Варна, Общински детски комплекс, Зонален съвет на Български футболен съюз, ВВМУ "Н. Й. Вапцаров", Министерство на младежта и спорта, Министерство на правосъдието – ГД "Изпълнение на наказанията" и Дворец на културата и спорта.

Патрон на кампанията тази година е областният управител Стоян Пасев, а лично благословението си е дал Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан.

Благотворителният детски концерт се проведе на открито на сцена "Амфитеатър" под Пантеона в Морската градина. Половин час преди откриването на концерта музикална програма изнесе Представителния духов оркестър на ВМС. Бяха наградени и отличените в конкурса за рисунка и есе под надслов "Героизмът в наши дни".

Около сцената беше разположена специализирана техника и помощни средства на МВР, Военна полиция – Варна, пункт за базиране към Военноморска база – Бургас, Главна дирекция "Охрана" и "Изпълнение на наказанията" – Варна.

Красимир Костов, шеф на Синдикалната федерация на служителите в МВР коментира, че така със своебразен ден на отворените врати децата “от първа” ръка са се запознали с работата на полицаите от различните структури на МВР. Той връчи почетни плакети и грамоти на кмета на града Иван Портних, на областния управител Стоян Пасев и на журналисти, подпомогнали кампанията в подкрепа на децата. Спортният министър Красен Кралев е също сред удостоените за съдействието си.

Малчуганите можеха да видят на живо и да се снимат със специализираните техника и помощни средства, служебни униформи и др.

Предвиден е и трети благотворителен гала-спектакъл под надслов "С обич за децата в памет на бащите герои". Той ще се проведе утре от 18 ч. в зала "Конгресна" на Дворец на културата и спорта във Варна.

Освен двата концерта предстоят още демонстрация на бойни спортове. те ще се проведат на 4 юни от 10 ч. в Морската градина (Спортни игрища) и станалия традиционен, благотворителен футболен турнир на малки вратички под надслов: "С обич за децата в памет на Бащите Герои 25 и 26 юни - Общински игрища в двора на Технически университет – Варна".

 

Тегленето на жребия и регламента за турнира ще се състоят на 21 юни от 11 ч. в Младежкия дом. Капитаните или представители на всички отбори следва да представят бордеро с платена минимална такса за участие в размер на 100 лв. по дарителската сметка, както и заверена от медицинска служба справка със имената на участниците.

 

Средствата, събрани по време на кампанията ще отидат за подпомагане на децата и семействата на загиналите и пострадали служители на назованите структури.

 

Дарения и такси за участие

може да бъдат направени по банкова сметка:

BG51UBBS80021014037340 в банка ОББ (при превод по сметката трябва изрично да бъде упоменато основанието за превода), както и на място по време на мероприятията, където ще бъдат разположени дарителници.

 

Снимки ПЛАМЕН ГУТИНОВ

Коментари

Новини Варна